Ligging

Onze camping grenst aan een vogelbroedgebied en is gelegen in het zogenaamde beschermd buitengebied Emmen, dus de kans dat u bv. de kievit of de wulp ziet is groot. 


  

 


De wulp is de grootste Europese steltloper (50 – 60 cm lang). Het is niet moeilijk om een wulp te herkennen, want geen enkele andere vogel heeft zo'n lange naar beneden gebogen snavel. de Kievit kunt u herkennen aan zijn kuipje op zijn kop.

Eind juni is het toegestaan om het grasland (10 hectare) te maaien, het maken van de hooibalen in dit gebied levert een mooi schouwspel op!

In Loeksham worden ook bijzondere runderrassen gefokt,zoals de Blonde d'Aquitaine en de Hereford.    

 


De Blonde d'Aquitaine kunt u ook bewonderen in het dichtbij gelegen ongerepte natuurgebied de Klencke.

 

Voor de hengelsport liefhebbers zijn er volop mogelijkheden b.v. in de stroom van Loeksham een Zeelt aan de haak slaan of aan het stieltjeskanaal genieten van de rust en de natuur. 


 

 
De zeelt is in veel wateren te vinden, maar laat zich eigenlijk maar weinig vangen. Veel vissers zoeken de oorzaak hiervan bij het aas, de methode of het geheel ontbreken van de zeelt. Maar dan vergeten ze een aspect: de bedrijvigheid en het rumoer dat er overdag op veel wateren is. In de stroom van Loeksham worden ze nog regelmatig gevangen!

 Minicamping Loeksham - Jeanine & Harke -  Wilhelmsweg 28 - 7814 VD Emmen

 Tel: 06-25584286  / E: info@minicampingloeksham.nl

IBAN: NL03INGB0004961322